Aniversată în fiecare an pe 28 februarie, Ziua Protecţiei Civile ne oferă ocazia de a rememora un episod de mare importanţă când, prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din1933, aluat fiinţă PROTECȚIA CIVILĂ sub denumirea de "apărare pasivă" având ca scop "să limiteze efectele bombardamentelor aeriene asupra populaţiei sau resurselor teritoriului".

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş  a sărbătorit și va sărbători, în această săptămână, Ziua Protecţiei Civile din România prin organizarea unor activităţi festive și cultural-educative, după cum urmează:

- în data de 27.02.2017,la MuzeulJudeţeanArgeş a avut loc inaugurarea expoziţiei temporare;

- în data de 03.03.2017,la Centrul CulturalPiteşti se va desfăşura masa rotundă cu tema „Protecţia Civilă la ceas aniversar”, activitate la care participată elevi, cadre didactice, dar şi cadre militare în activitate şi în rezervă;

Astăzi, la sediul inspectoratului din municipiul Piteşti s-au desfăşurat o serie de activităţi festive, în prezenţa autorităţilor judeţene, a mass-media, dar şi a sute de copii entuziasmaţi de tehnica și materialele expuse.

Totodată, pentru modul exemplar de îndeplinire a atribuțiilor specifice, au fost înaintate în gradul următor, înainte de expirarea stagiului minim, următoarele cadre:

În gradul de maior:

 – Căpitan Dincă Alin (comandantul Detașamentului de Pompieri Mioveni);

 

În gradul de plutonier adjutant:

- plt. Maj. Anghelescu Nicolae;

- plt. Maj. Dumitra Marius;

- plt. Maj. Gheorghe Sorin;

- plt. Maj. Molea Viorel;

- plt. Maj. Popescu George;

- plt. Maj. Stanciu Gabriel;

- plt. Maj. Ursea Ionuț.

 

Toate activitățile prezentate vin să demonstreze că în cei 84 de ani de existență, protecția civilă are continuitate, își îndeplinește cu cinste misiunile de bază, că avem de continuat o tradiție pe care nu o putem înfăptui decât prin dăruire și prin muncă și că nu putem acționa decât în sensul de a conferi un climat de încredere și siguranță cetățenilor.