Preşedintele CJ Argeş Dan Manu, jurnalistul Bogdan Ficeac şi europarlamentarul Mircea Diaconu au anunţat astăzi că va fi lansat sâmbătă, 22 iulie, la Goleşti, proiectul "Respect pentru valorile naţionale".

"Manifestarea se desfăşoară sub înaltul patronaj al Academiei Române. Venim astfel în întâmpinarea unei necesităţi de a recostitui respectul pentru valorile naţionale, consolidarea identităţii naţionale, revenirea la comuniunea socială din jurul unor valori naţionale. Am asistat în ultima vreme la un elan fără precedent de demitizare a unor valori. Dacă un olimpic român, de exemplu, câştigă un concurs internaţional, i se alocă la ştiri un timp scurt, la... ştirile pe scurt. Dacă, în schimb, se îmbată Boureanu (n.r. - Cristian Boureanu, fost deputat de Argeş) şi dă cu capul de asfalt, subiectul e la ştiri de dimineaţa până seara", a spus Bogdan Ficeac.

"A venit timpul lui Nu se mai poate! Asistăm la o pierdere victorioasă a identităţii. Or, în Europa s-a înţeles că modalitatea cea mai bună de apărare în contextul mondial actual este păstrarea identităţii şi revenirea la anumite valori care au făcut Europa puternică", a declarat, la rându-i, Mircea Diaconu.