200.000 de lei au fost prevăzuți de Primărie pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate în acest an de Zilele Piteștiului (20-21 mai).

 

Cea mai mare parte a sumei, sumă asigurată de la bugetul local, respectiv 135.000 de lei, va fi cheltuită pentru spectacolele de muzică tânără, foc de artificii, jocuri de lumini și manifestări culturale şi sportive. 15.000 de lei vor costa cazarea şi masa invitaţilor, iar alți 35.000 de lei sunt pentru „cheltuieli neprevăzute”. Municipalitatea mizează şi pe sponsorizări şi donaţii.

 

Municipiul Piteşti, reşedinţă a judeţului Argeş, este situat în partea central-sudică a României, între Carpaţii Meridionali şi Dunăre, în nord-vestul Munteniei. 120 km îl despart de Bucureşti - capitala ţării - Piteştiul aflându-se la confluenţa râului Argeş cu Râul Doamnei. Atestat documentar la 20 mai 1388, într-un act de danie al domnitorului Mircea cel Bătrân; reşedinţa voievozilor Basarab cel Tânăr, Mihnea cel Rău şi Vlad cel Tânăr. Este unul dintre cele mai vechi târguri.  Între anii 1512 şi 1521, domnitorul Neagoe Basarab construieşte şi la Piteşti curte voievodală. În anul 1656, domnitorul Constantin Şerban şi doamna sa Bălaşa ctitoresc în miezul oraşului, pe fundaţiile unui mai vechi lacaş de cult, Biserica Domnească Sfântul Gheorghe.