Lucrările de construire a digului de protecţie din Parcul Lunca Argeşului din Piteşti sunt în plină desfăşurare, construcţia fiind necesară pentru a proteja parcul de inundaţiile provocate de râul Argeş. Deja, din cauza colmatării râului şi a lipsei digului, parcul realizat cu milioane de euro din bani europeni a fost inundat de două ori, iar autorităţile nu vor să se mai repete povestea.

În total, la noul dig vor fi turnate 240 cife de beton.

 
 
"Lucrările merg bine. Estimăm că în toamnă vor fi gata", ne-a declarat Constantin Zichil, şeful Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti.
 

Firma SC Argif SA Piteşti a câştigat licitaţia electronică organizată de Primăria Piteşti pentru construcţia unui dig de apărare în Parcul Lunca Argeşului.

Valoarea investiţiei se ridică la 1,7 milioane lei, fără TVA, în condiţiile în care primăria estimase că lucrările vor costa 3,2 milioane lei. La licitaţie au participat 15 agenţi economici şi asocieri de firme, câştig de cauză având firma care a oferit cel mai scăzut preţ de realizare a investiţiei.

Contractul a fost semnat pe data de 16 septembrie.