Din experienta acumulata ca viceprimar si consilier local stiu exact care sunt problemele si ce trebuie facut. Asfaltarea a minimum 6-7 km de drumuri comunale si pietruirea celorlalte, refacerea zonelor calamitate de alunecarile de teren, reabilitarea dispensarului uman si a terenului de sport, finalizarea reabilitarii şcolilor si a caminului cultural, întocmirea documentaţiei pentru introducerea gazului metan si pentru extinderea retelei de apa potabila, precum şi a reţelei de canalizare, sprijinirea ansamblului de dansuri populare si mentinerea tradiţiilor din comună. De asemenea, vom sprijini infiintarea pe raza comunei a două asociatii ale crescatorilor de animale, cate una pentru fiecare sat, conduse de cei care au animale si care nu au nicio legatura cu primaria si consiliul local, astfel incat subventiile de la APIA sa ajunga la cei care au nevoie de ele. Consider primordial în viitorul apropiat reabilitarea drumului judeţean care strabate localitatea. Vom da posibilitatea investitorilor să vină şi să creeze noi locuri de muncă. Toate acestea vor fi posibile prin realizarea de proiecte de dezvoltare si accesarea de fonduri europene si guvernamentale.

Ce ne propunem sa realizăm împreună în mandatul 2016 - 2020:
1. Efectuarea de lucrări de reabilitare a drumurilor comunale şi săteşti – asfaltarea sau betonarea a minimum 6-7 km, balastarea şi pietruirea celorlalte; impreună cu Consiliul Judeţean şi Guvernul României vom lua toate măsurile care se impun pentru modernizarea drumului judeţean care străbate localitatea, precum si realizarea de santuri si rigole de scurgere a apei pluviale.
2. Reabilitarea drumurilor de pământ şi construirea sau refacerea de punţi, podeţe sau poduri din piatră din perimetrul terenurilor agricole (păşuni şi livezi) ale cetăţenilor, astfel încât accesul pentru efectuarea muncilor agricole să se facă cu uşurinţă şi la timp; costruirea la Vernesti a unui pod de trecere spre Izlazul Smida.
3. Finalizarea investiţiei de reabilitare a şcolilor şi grădiniţelor din localitate (proiect iniţiat în 2008 de Vasile Preda – pe atunci viceprimar); demararea unui proiect de sprijinire a elevilor de tip „After school” – scoala va constitui prioritate pe agenda primarului şi a consiliului local; amenajarea de spatii de joaca moderne pentru copii in mai multe puncte, toate acestea aratand ca ne pasa de viitorul localitatii.
4. Colaborarea cu medicii de familie pentru a asigura servicii medicale accesibile şi de calitate, în condiţii decente, prin reamenajarea dispensarului medical de la Valea Danului şi prin amenajarea unui cabinet medical la Vernesti.
5. Extinderea retelei de apa curenta şi a canalizării, precum şi finalizarea execuţiei reţelei actuale aflate în lucru cu remedierea problemelor tehnice apărute.
6. Demararea programului de alimentare cu gaze, eşalonat pe sate.
7. Modernizarea şi extinderea iluminatului public.
8. Acordarea de sprijin material bisericilor şi ajutor cu forţă de muncă; stabilirea unor legături strânse cu preoţii de pe raza localităţii şi găsirea celei mai bune variante de colaborare şi implicare activă a acestora în viaţa comunităţii.
9. Revigorarea activităţilor cultural – artistice şi sportive prin acordarea de sprijin material meşterului popular Dan Gherasimescu şi Cercului de sculptură coordonat de acesta, prin susţinerea formaţiei de dansuri populare “Ciobănaşul”, prin punerea în valoare a căminelor culturale şi a terenurilor de sport; organizarea de spectacole muzicale, de teatru si divertisment, înfiinţarea unui club pentru pensionari, atragerea tinerilor în activitati specifice varstei; completarea fondului de carte şi finanţarea unor actiuni de functionare în bune condiţii a bibliotecii comunale accesibile tuturor locuitorilor comunei.
10. Amenajarea parcului din faţa bisericii de la Valea Danului şi a unor terenuri de sport in mai multe puncte.
11. Definitivarea lucrărilor la terenul de sport si infiinţarea unei echipei de fotbal a localitatii.
12. Convocarea trimestriala, pe sate, a unor şedinţe publice şi a unor adunări populare pentru consultarea cetatenilor şi stabilirea prioritatilor de actiune pe termen scurt sau lung; montarea unor cutii poştale în fiecare sat în vederea depunerii sesizărilor şi nemulţumirilor pe care le au cetăţenii cu privire la desfăşurarea activităţilor din comună.
13. Efectuarea unor lucrari tehnice de stopare si reabilitare a zonelor în care s-au produs alunecari de teren.
14. Accesarea de programe europene pentru construirea unui dig de protectie impotriva inundatiilor a catunului Lunca şi regularizarea albiei văilor care străbat localitatea în punctele în care creează sau pot crea probleme de inundaţii sau alunecări de teren.
15. Acordarea unui permanent sprijin crescătorilor de animale prin informare şi sprijin tehnic pentru obţinerea de fonduri pentru dezvoltarea sectorului animalier; efectuarea de lucrari de nivelare, plantare de arbori, indiguire, perdele de protectie la izlazuri; crearea unor centre de colectare a produselor obţinute din agricultura; cursuri gratuite de pregătire pentru cei care doresc să înceapă o afacere proprie în domeniul agro-turismului, creşterea animalelor, creşterea albinelor, păsărilor, precum şi executarea lucrărilor agricole: legumicultură, pomicultură, silvicultură.
16. Înfiinţarea unui centru administrativ al Primariei şi Consiliului Local în Verneşti, care va funcţiona cel putin o zi pe săptămână şi în cadrul căruia functionari din cadrul primariei şi aleşi locali vor avea program cu publicul – aici cetăţenii din Vernesti vor putea rezolva anumite probleme care ţin de primarie fără a se mai deplasa la Valea Danului.
17. Crearea de facilitaţi pentru atragerea investitorilor pe raza localitatii pentru crearea de noi locuri de muncă prin diferite soluţii: stimularea investiţiilor de a construi în zonă, de a deschide ateliere, croitorii, debitarea lemnului şi fabricarea mobilei ş.a..
18. Organizarea de cursuri pentru invatarea unor meserii si facilitarea accesului la locuri de munca pentru cei care doresc sa lucreze in alta tara;
19. Primarul, viceprimarul, consilierii si salariatii primăriei vor lucra si vor rezolva problemele dumneavoastra in timp optim; acordarea de sprijin material şi moral persoanelor in vârstă precum şi a celor aflate în nevoie, prin programe sociale sau ajutoare de urgenţă.
20. Se vor organiza: Sărbătoarea Zilei localităţii, Ziua Fiilor Satului, precum şi Zilele Scolilor.

Stimaţi cetăţeni,
Toate aceste lucruri propuse vor fi posibile numai cu implicariea dumneavoastra incepand cu data de 5 IUNIE 2016. Va astept langa mine pentru ca impreuna sa gandim viitorul acestei aşezări.
Sunt sigur ca vom reusi!

Cu respect, Vasile PREDA