Candidatul independent la primăria Piteşti, Dănuţ Dinu, trebuie să dea socoteală legiuitorului. Dar mai înainte de toate trebuie să dea explicaţii serioase piteştenilor cărora le cere votul pe 5 iunie. Am intrat în posesia declaraţiei de avere a fostului ofiţer de poliţie şi ce să vezi. Dacă în timpul cât a fost ofiţer activ şi-a ascuns o parte din avere, iată că acum nu mai poate da înapoi şi a fost silit să îşi facă publică toată averea.
Fostul ofiţer nu deţine niciun teren, dar în schimb este proprietarul unei case de 160 mp şi a două apartamente fiecare având o suprafaţă de 56 mp. Unul dintre apartamente l-a dobândit printr-o clauză de întreţinere după ce a avut grijă de o persoană învârstă.
În declaraţia de avere din anul 2015, pe când era încă ofiţer activ, Dinu şi-a declarat doar casa de locuit de la Costeşti. Mai mult, acesta nici nu mai ştie când şi-a achiziţionat casa şi nici suprafaţa acesteia. Ba are 160 mp, ba 180 mp, ba a achiziţionat-o în 1996, ba în 1997, ba în 1998. Zici că l-a lovit trăsnetul şi nu-şi mai aduce aminte.
Candidatul independent poate fi zărit la volanul unui BMW X5 sau BMW SS sau Opel sau chiar călare pe o motocicletă din 2004.
De-a lungul carierei nu a reuşit să pună deoparte niciun ban, ba mai mult a reuşit încă din 2007 să se îndatoreze pe 30 de ani. Dănuţ Dinu a luat un credit de la o bancă de peste 43 mii euro, iar la ora actuală mai are de achitat peste 33 mii euro.
Culmea, şi aici a minţit în declaraţia de avere pe vremea când era ofiţer activ. Datoriile lui Dinu abia acum au ieşit la iveală.
Înainte să se arunce în bătălia pentru fotoliul de primar, Dănuţ Dinu s-a antrenat în ale administraţiei locale ca şi preşedinte la asociaţia de locatari Gospodarul de unde încasa 3600 lei.

Conform art.28 din Legea 176/2010 "Fapta persoanelor care, cu intenţie, depun declaraţii de avere sau declaraţii de interese care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului penal."


Ce spune Noul Cod Penal ?


Art. 326
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.