Medicul Viorel Enache, președintele Comisiei de Sănătate a Consiliului Județean Argeș, afirmă că premierul Florin Cîțu dezinformează când spune că 95% din banii Sănătății se consumă pe salarii și sporuri.
În realitate, spune Enache, în 2020, totalul cheltuielilor cu personalul din sistemul de sănătate – medici, asistenți, personal auxiliar – a fost sub 9% (nouă) din cele 60 de miliarde de lei total resurse alocate: 12,9 miliarde de lei pentru Ministerul Sănătății, 47,2 miliarde de lei către CNAS; iar investițiile au reprezentat 2,5%, respectiv 1,51 miliarde de lei.
"Cîțu a umflat de 10 ori(!!!) suma care s-ar consuma pentru plata personalului din sănătate.
Un astfel de comportament denotă fie lipsă crasă de informare, deci incompetență absolută, fie iresponsabilitate de-o periculozitate fără egal. Ce credibilitate mai poate avea un astfel de premier?
Pe de altă Cîțu jignește personalului medical în plină luptă cu pandemia, prin inducerea sentimentului că ar primi prea mulți bani, nemeritat.
Se vede treaba că eroii lui Iohannis nu mai sunt și eroii lui Cîțu, care oricum are convingerea fermă, formată de mult, că Sănătatea și Educația nu trebuie să fie priorități pentru România.", declară Viorel Enache.