Sâmbătă seara, la Cetatea Poenari, turiști de toate vârstele, din țară și din străinătate, împreună cu localnici, sunt așteptați, la cea de-a noua ediție a Dracula Fest, să retrăiască legendele lui Vlad Țepeș, în Cuibul Vulturului Alb, așa cum era supranumită cetatea din vârf de munte.

Conform tradiției și ospitalității arefene, oaspeții vor fi întâmpinați așa cum a fost întâmpinat și Vlad Vodă – cu bocceluțe cu merinde și apă, să aibă putere să urce toate cele 1.480 de trepte ce asigură calea către cetate.

Accesul la Cuibul Vulturului Alb se face în siguranță, la acest lucru veghind jandarmii montani, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, ai Direcției Silvice Argeș și ai Serviciului Județean de Ambulanță Argeș.

Sus, după ce au parcurs cele 1.480 de trepte, însuși domnitorul și boierii săi îi vor aștepta pe cei care se încumetă să urce la cetate, dar nu ca să îi tragă în țeapă sau să le taie capetele, ci doar ca să se fotografieze împreună.

Ca în fiecare an, organizatorii - Muzeul Județean Argeș și Centrul Cultural Județean Argeș - au pregătit și surprize ce vor fi dezvăluite doar la fața locului.

După ce fiecare își va găsi locul pe stâncile colțuroase din Cuibul Vulturilui Alb, începând cu ora 20.00, se vor depăna legende locului, reprezentanții Muzeului Județean Argeș dezvăluind adevăratul chip a Voievodului Vlad Țepeș, dincolo de legendele occidentale, cu vampiri și despăți sângeroși, iar atmosfera de altădată va fi reînviată, prin muzică și dans. Povestea fraților arefeni și istoria locurilor vor fi depănate de profesorul arefean Cezar Bădescu, iar muzica folk și cântecele de munte vor fi asigurate de Bogdan Ion Mircea.

Leon Magdan (Românii au talent) a pregătit un spectacol tematic Vlad Țepeș, interactiv, cu scenete medievale si elemente de butaforie specifice acelor vremuri, cu momente artistice în care publicul va afla curiozități și lucruri incredibile despre Vlad Țepeș, despre Cetatea Poienari, informații atrăgătoare și fascinante din izvoare istorice și din legendele acestor frumoase locuri. Spre final, spectacolul va cuprinde și un moment artistic de teatru de umbre, dar și unul de iluzionism medieval.

Nu va lipsi nici momentul tăierii cozonacilor imenși, ce vor fi împărțiți de însuși Vlad Vodă și de oamenii săi, iar în jurul orei 22.00, spectacolul se va încheia, cu semnal acustic și avertisment pentru drumul dificil până jos, invitații fiind atenționați să aibă asupra lor lanterne, pentru a lumina cele 1.480 de trepte până la poalele muntelui.