17 primari și viceprimari își serbează astăzi onomastica alături de prieteni și familie. Iată lista cu cine dă astăzi de băut:

Boţârcă Gheorghiţă - primar Topoloveni
Stancu Gheorghe - primar Bascov
Nedelea Gheorghe - viceprimar Bascov
Voicu Gheorghe - primar Bârla
Stancu Gheorghe - primar Boțești
Ionescu Gheorghe - primar Călinești
Manga Gheorghe - viceprimar Ciofrângeni
Ţucă Gheorghe - primar Cocu
Gabăr Gheorghe - viceprimar Cotmeana
Cernătescu Gheorghe - viceprimar Cuca
Drăgan Gheorghe - primar Lunca Corbului
Matei Gheorghe - primar Mihăești
Draguşin Gheorghe - viceprimar Miroși
Purcaru Gheorghe - primar Morărești
Matei Gheorghe - viceprimar Rătești
Burcea Georgel - primar Râca
Savu Gheorghe - primar Țițești


Despre Sfântul Gheorghe

Sfântul Gheorghe s-a născut în Capadocia, din părinți creștini. A trăit în vremea împăratului Dioclețian (sec. al IV-lea). Datorită vitejiei și victoriilor sale, ajunge conducător de armată.

În anul 303, împăratul Dioclețian va începe lupta împotriva creștinilor. Au fost dărâmate lăcașuri de cult, interzise adunările creștinilor, arse cărțile sfinte, iar cei ce refuzau să aducă jertfa zeilor erau uciși. În fața acestei situații, Sfântul Gheorghe nu se ferește să-și mărturisească credința în Hristos, motiv pentru care va fi întemnițat. Va fi supus la diverse chinuri: loviri cu sulița, tras pe roată, îngropat în var, lespezi de piatră puse pe piept etc, dar nicio tortură nu l-a făcut să renunțe la credința sa.

Cei prezenți la aceste suferințe, uimiți de faptul că Sfântul Gheorghe a rămas nevătămat și că a înviat un mort, au renunțat la credința păgâna și au primit credința în Hristos. Minunea învierii celui decedat a convins-o și pe împărăteasa Alexandra, soția lui Dioclețian, să îmbrățișeze creștinismul.

Sfântul Gheorghe a fost ispitit cu onoruri pentru a jerfi zeilor, dar aceste încercări au fost zadarnice. Pentru că nu a lepădat credința în Hristos, Sfântul Gheorghe este condamnat la moarte prin decapitare, în ziua de 23 aprilie 304, rămânând de atunci zi de prăznuire.