În ziua de 12.05.2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la următoarele evenimente:

INCENDII:

- 23.29, două echipaje cu două autospeciale  cu apă şi spumă și un echipaj cu ambulanța SMURD  de la Detașamentul de Pompieri Mioveni au intervenit în comuna Bălilești, sat Băjești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă din curtea unei biserici.

Au ars: anexa din lemn pe o suprafață de aproximativ 100 mp și mobilierul din interiorul acesteia;

Sursa probabilă: efect termic;            

Împrejurarea: fumatul în locuri nepermise;

 

INTERVENŢII SMURD ŞI ALTE MISIUNI:

Echipajele SMURD au intervenit la 35 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care, la 6 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

 

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş s-au deplasat în comuna Mălureni, la școala din localitate, în comuna Căteasca, la un laborator medical, în comuna Popești, la un depozit de deșeuri electrice și electronice, în comuna Vedea, la o brutărie, în comuna Poienarii de Argeș, la grădinița din localitate, în comuna Domnești, la școala gimnazială și o grădiniță, în municipiul Curtea de Argeș, la Liceul Forestier și în comuna Poienarii de Argeș, la o hală de producție ambalaje din lemn,  pentru a susţine activităţi de informare  preventivă și recunoașteri în teren.

 

- 07.36, un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă  de la Detașamentul de Pompieri Pitești  a intervenit în municipiul Pitești, strada Aleea Spitalului, la o pacientă de 78 de ani, găsită decedată. Nu s-a impus efectuarea manevrelor de resuscitare.

- 07.46, un echipaj de urgenţă de la Detașamentul de Pompieri Pitești  a intervenit în municipiul Pitești, strada Calea București,  pentru transportul unei persoane aflată în imposibilitatea de a se deplasa, pacientă  de 93 de ani, de la domiciliu, la Ambulanță.

- 10.20, un echipaj cu o autospecială de la Detaşamentulde Pompieri Bradu a intervenit în comuna Bradu, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la Târgul Internațional Agro.

- 14.21, un echipaj cu o autospecială dela Detaşamentulde Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Târgul din Vale, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un camion ce prezenta scurgeri de lichide combustibile, în urma unui accident rutier.

- 16.12, un echipaj cu ambulanţa SMURD de prim-ajutor calificat și un echipaj cu ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă de  la Detașamentul de Pompieri Pitești  au intervenit în comuna Drăganu, la un accident rutier în urma căruia au rezultat două victime, bărbați: unul de 23 de ani, cu traumatism cranio-cerebral minor și celălalt, de 37 de ani, cu traumatism cranio-cerebral cu plagă și dureri la coloana cervicală. Ambele victime au fost transportate la spital.

- 18.05, un echipaj cu o autospecială dela Detaşamentulde Pompieri Câmpulung a intervenit în municipiul Câmpulung, strada Drăcești, pentru degajarea unor pietre căzute de pe versantul drept, pe carosabil.

- 18.49, un echipaj cu o autospecială de la Detaşamentulde Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, Casa de Cultură a Sindicatelor,  pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un concert simfonic.

- 19.45, un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă  de la Detașamentul de Pompieri Pitești  a intervenit în municipiul Pitești, strada Trivale, la un pacient de 90 de ani, găsit în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare, dar fără rezultat.

- 06.25, un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă  de la Detașamentul de Pompieri Pitești  a intervenit în municipiul Pitești, strada Aleea Spitalului, la un pacient de 73 de ani, găsit decedat. Nu s-a impus efectuarea manevrelor de resuscitare.