Deputatul de Argeş Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE la nivel naţional, este de părere că liderul partidului său, Călin Popescu Tăriceanu "este candidatul cu cel mai bun profil prezidențiabil". Gerea nu îşi ascunde însă dezamăgirea faţă de PSD care a ales să aibă candidat propriu în persoana premierului Viorica Dăncilă. "Suntem dezamăgiţi de modul în care partenerii noştri de la PSD și-au desemnat propriul candidat, pentru că este evident că electoratul Coaliției considera, conform sondajelor, că domnul Călin Popescu Tăriceanu este cel mai bun candidat.
Pe de altă parte, cred că electoratul de dreapta sau de stânga nu are nevoie de vreun protocol sau de vreo înțelegere pentru a vota candidatul ALDE dacă va considera că îi reprezintă cel mai bine interesele.
În rest, așteptăm o restructurare care să permită eficientizarea actului de guvernare, o rectificare bugetară care să asigure concretizarea investițiilor pe zona de infrastructură mare, eliminarea elementelor din ordonanța 114 care afectează mediul de afaceri, precum și îndeplinirea altor angajamente ale acestei Coaliții", afirmă Gerea.