În ultimul weekend al lunii iunie, 28-30 iunie, argeșenii se vor putea delecta cu muzică de fanfară în cadrul celei de a IX-a ediții a Festivalului Internațional de Fanfare și Majorete. Îndrăgitele acorduri de muzică de fanfară vor răsuna atât la Grădina de Vară, cât și lângă Biblioteca Județeană Argeș.

În anul 2010, din inițiativa dirijorului Gheorghe Predoiu s-a organizat prima ediție a Festivalului Național al Fanfarelor, festival devenit Internațional de la a II-a ediție. Festivalul Internațional de Fanfare și Majorete, ajuns acum la cea de a IX-a ediție, este singurul festival de gen din Muntenia și cel mai prestigios din țară.

Festivalul, organizat de Consiliul Județean Argeș prin Centrul Cultural Județean Argeș, își propune să revigoreze și să promoveze tradiția fanfarelor ca formă de exprimare artistică. Anul acesta, la Festival vor participa cinci Fanfare din străinătate (Turcia, Bulgaria, Republica Moldova, Polonia și Grecia), iar România va fi reprezentată de minunata noastră orchestră – Fanfara „Argeșul”, dirijor Gheorghe Predoiu.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

VINERI, 28 Iunie

Ora 17.00: PRIMIREA DELEGAȚIILOR la Consiliul Județean Argeș

Ora 17.30: PREZENTAREA FANFARELOR și intonarea imnurilor statelor participante

Ora 17.30 – 18.00: PARADA FANFARELOR ȘI MAJORETELOR - pe traseul Piața Milea – Grădina de Vară

Ora 18.30: CONCERTE DE FANFARĂ - susținute de orchestrele participante

SÂMBĂTĂ, 29 Iunie

Ora 11.00: MUZICĂ DE PROMENADĂ - lângă Biblioteca Județeană Argeș

Ora 18.30 - CONCERTE DE FANFARĂ - susținute de orchestrele participante

DUMINICĂ, 30 Iunie

Ora 18.30: CONCERTE DE FANFARĂ - susținute de orchestrele participante

Închiderea Ediției a IX-a a Festivalului Internațional de Fanfare și Majorete.