Persoanele interesate să-și înnoiască electrocasnicele pe care le dețin au iarăși posibilitatea, începând de astăzi, de a cere bani de la stat pentru a înlocui aparatele electrice vechi, mari consumatoare de energie, cu unele noi. Această nouă sesiune de înscriere în programul Rabla pentru electrocasnice se deschide astăzi după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, s-a încheiat perioada în care se puteau folosi voucherele obținute la sfârșitul lunii mai, iar sumele neutilizate s-au întors în program.

Printr-un comunicat de presă publicat pe website-ul propriu, Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că, începând de astăzi, românii se pot înscrie din nou în programul Rabla pentru electrocasnice, ce le dă posibilitatea de a-și înlocui electrocasnicele uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.

În condițiile în care o parte dintre cei ce au solicitat voucherele în sesiunea inițială de înscrieri nu le-au utilizat până la sfârșitul săptămânii trecute, sumele care au rămas în urma neutilizării voucherelor în termenul legal au revenit în programul Rabla pentru electrocasnice, astfel fiind posibilă deschiderea unei noi sesiuni de înscrieri.

După cum se precizează în comunicatul AFM, suma "inițială alocată pentru anul 2019 a fost de 40.000.000 lei, această sumă fiind rezervată integral, în timp record, în data de 24 mai 2019. Din rezervările efectuate, persoanele fizice au achiziţionat echipamente în valoare de 11.730.700 lei". Așadar, în sesiunea de înscrieri deschisă chiar azi se va pune la dispoziția celor interesați suma rămasă de la prima sesiune, adică peste 28.000.000 de lei.

Potrivit AFM, în prima sesiune s-au înscris 73.769 de persoane, acestea solicitând nu mai puțin de 124.018 de vouchere. În plus, AFM a publicat și lista comercianților validați în ediția din acest an a programului Rabla pentru electrocasnice.

Începând cu ediția din acest an a programului Rabla pentru electrocasnice, cei interesați au posibilitatea să ceară bani de la stat, printre altele, și pentru cumpărarea de televizoare, mașini de spălat vase și aparate de aer condiționat portabile. În ediția de anul trecut a programului Rabla pentru electrocasnice s-au putut achiziționa doar mașini de spălat rufe, frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare și aparate de aer condiționat.