În conformitate cu Programul de supraveghere, control şi eradicare a rabiei în România, Programul de vaccinare prin distribuţie manuală de momeli vaccinale antirabice la vulpi se desfăşoară în Argeş începând cu 17.06.2019, conform unui grafic de distribuţie, anunţă DSVSA Argeş.

Numărul de momeli/ Km² este de 25; Numărul de campanii pentru perioada 2019-2020 este de 4; Numărul de momeli vaccinale antirabice la vulpi estimat pentru judeţul Argeş, perioada 2019-2020, prin distribuţie manuală este de 8.400.

Pentru anul 2019, campania I de vaccinare prin distribuire manuala, numărul de momeli este de 2.100.

Momelile vor fi amplasate la fiecare gură de intrare în vizuină, asfel încât să fie administrate aproximativ 10 momeli/vizuină. Acestea vor fi plasate şi pe traseele vulpilor, în imediata apropiere a vizuinilor. Timp de două săptămâni după distribuirea momelilor se restricţioneaza circulaţia liberă a câinilor şi pisicilor în zona respectivă, întrucât aceste animale reprezintă competitori pentru momeală.

De asemenea, în regiunile în care s-au distribuit momeli, vânătoarea va fi interzisă pentru o perioadă de 14 zile de la distribuirea acestora.