Filarmonica PiteÅŸti organizează joi, 20 iunie, de la ora 19.00, la Centrul MultifuncÅ£ional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Mozart È™i Beethoven. Alături de orchestra simfonică a instituÅ£iei, dirijată de Tiberiu Oprea, revine, ca solistă, pianista Andreea Butnaru.  În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Concert pentru pian nr. 21 în Do major È™i Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 2 în Re major.

Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii PiteÅŸti, este absolvent al Universităţii NaÅ£ionale de Muzică BucureÅŸti, Facultatea de CompoziÅ£ie, Muzicologie ÅŸi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind ÅŸi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artiÅŸti instrumentiÅŸti renumiÅ£i, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia), Ladislau Csendes. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artiÅŸti de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov, Claudia Măru-Hanghiuc ÅŸ.a

Cu o bogată activitate concertistică, debutând la 11 ani, pianista Andreea Butnaru a absolvit Universitatea NaÅ£ională de Muzică din BucureÅŸti. A obÅ£inut numeroase premii naÅ£ionale ÅŸi internaÅ£ionale la concursurile de gen. Cadru didactic la UNMB, clasa muzică de cameră, Andreea Butnaru a concertat pe scene din România, Germania, Belgia, Ucraina, Italia, Japonia, având apariÅ£ii la posturile de radio ÅŸi televiziune. A mai fost prezentă în stagiunile trecute pe scena Filarmonicii PiteÅŸti în concerte simfonice sau în recitaluri camerale.

 

Concertul are scop umanitar, pentru salvarea vieÈ›ii piteÈ™teanului Ciucă Marian, care are nevoie urgentă de transplant de plămâni. La momentul actual, acesta este internat la Spitalul „Marius Nasta” din BucureÈ™ti.