Astăzi, 13 iunie 2019, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş, a avut loc deschiderea oficială a Festivalului de C Arte, ajuns la ediţia a III-a. Alături de directorul Bibliotecii Judeţene Argeş, Octavian Sachelarie, au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, directori de instituţii, scriitori, ziarişti, oameni de cultură, care au transmis mesaje de felicitare organizatorilor şi care au apreciat desfăşurarea la Piteşti a unui asemenea eveniment cultural de înaltă ţinută.

Întregul festival se derulează sub auspiciile proiectului "Respect pentru valorile naţionale", proiect realizat de Consiliul Judeţean Argeş, care are rolul de a aduce recunoaştere şi recunoştinţă valorilor naţionale, indiferent din ce generaţie fac parte sau din ce domeniu, de a consolida identitatea naţională şi de a reveni la acel sentiment de comuniune socială, care trebuie să ne reunească pe toţi în jurul unor valori comune.

Sub egida Anului Cărţii, a fost organizat, ca noutate a festivalului acestei ediţii, Târgul de Carte. Astfel, în zona pietonală din faţa Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu” au fost amenajate standuri în care îşi prezintă producţia 10 edituri de prestigiu din România.

Festivalul de C Arte, ediţia a III-a, se desfăşoară în perioada 13-16 iunie 2019 şi este dedicat tuturor iubitorilor de carte şi de lectură. Timp de patru zile, argeşenii sunt invitaţi în număr cât mai mare să participe la un program generos de evenimente culturale: spectacole muzicale, lansări de carte şi activităţi interacative pentru copii.