Studiile din ultimii ani arată o realitate nedorită: tot mai mulţi copii devin obezi sau dezvoltă probleme de sănătate din cauza lipsei de mişcare. Pentru mulţi, orele de sport chiar au devenit un moft, iar la putere sunt telefoanele mobile şi tabletele care îi introduc pe cei mici în lumi virtuale de multe ori nocive. 

O minte sănătoasă, însă, se dezvoltă şi se păstrează într-un corp sănătos. Şi nimic nu e mai bun, în aces sens, decât să faci mişcare. Dezvoltarea este, astfel, armonioasă, iar organismul se căleşte, se fortifică şi menţine mintea limpede.

Unul dintre sporturile cele mai utile pentru copii este tenisul de câmp. Pe lângă efortul fizic în sine, cei mici îşi dezvoltă şi concentrarea, coordonarea şi aptitudini de competiţie benefice în viaţă. În plus, unii pot opta şi pentru sportul de performanţă dacă sunt, cum se spune, făcuţi pentru aşa ceva.

O asociaţie sportivă care promovează mişcarea prin tenis de câmp în rândurile celor mici este şi cea condusă de către profesorul Adrian Chiriţă. Cursurile se fac, de regulă, pe terenurile din Parcul Ştrand. "Tenisul de câmp este un sport complet. Se pot face ore pentru întreţinere şi mişcare pur şi simplu şi, dacă vedem că un copil are talent şi poate progresa, se poate trece şi la nivelul următor, cel al unui traseu de performanţă. Important este însă pentru cei mici să evadeze din lumea virtuală în care sunt prinşi în prezent, este spre binele lor", ne-a declarat Adrian Chiriţă.

Adrian Chiriță știe ce spune și știe ce face: este fost practicant de performanță al tenisului de câmp, călit în competiții de top și modelat în spiritul de fair-play al sportului alb. A făcut performanță, iar acum dorește să îi ghideze și pe alții pe același drum.

Cei interesaţi să îşi înscrie copiii la cursuri de tenis de câmp pot suna la numărul de telefon 0749.195.680. Cine ştie de unde răsare o nouă Simona Halep?