În aceste zile, 122 de ambulanțe tip C vor ajunge în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență și serviciilor de ambulanță județene. Dintre acestea, câteva maşini sunt destinate serviciilor speciale din Argeş.
 
Ambulanța tip C este destinată intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel și transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotată cu echipamente și materiale de terapie intensivă.
 
Proiectul de dotare cu ambulanțe achiziționate din fonduri europene este implementat de DSU-IGSU, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Totodată, în cursul acestui an, va continua achiziția de ambulanțe, depășind numărul de 700 astfel de  echipaje.
 
Populaţia va beneficia de servicii medicale şi echipamente care vor permite creșterea capacității de răspuns în situații de urgență şi vor crește eficiența și calitatea serviciilor medicale de urgență și a celor de prim-ajutor calificat.
 
Ultima recepție de punere în funcțiune a ambulanțelor s-a realizat în luna decembrie a anului trecut, când au fost recepționate 420 de ambulanțe de tip B.