Consiliul Judeţean are în implementare reabilitarea şi modernizarea a două drumuri judeţene care fac legătura cu judeţe din sudul ţării - DJ 503 şi DJ 504. Ambele drumuri ar trebui să fie reabilitate cu bani europeni, fiind deja aprobate proiectele pentru finanţare. Dar...

"Sunt zeci de milioane de euro în joc. Tare mi-e teamă să nu avem de-a face cumva cu contestaţii care să dureze trei ani şi să pierdem finanţarea! Am vrut să schimbăm legislaţia privind achiziţiile publice dar, la fel ca atunci când am vrut să schimbăm legislaţia privind justiţia, ne-am lovit de tot felul de blocaje şi de critici.

În plus, ne confrutăm şi cu o acută lipsă a forţei de muncă. Am organizat recent o licitaţie pentru un drum din sud şi s-au înscris numai firme cu câte un angajat, doi. În trecut, aveam câte şase firme mari la o licitaţie dar, pentru că plăţile se făceau de către Guvern după luni bune, multe au intrat în faliment. Acum, Guvernul plăteşte în maximum 30 de zile de la prezentarea documentelor justificative de către firme", a spus Ion Mînzînă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.