Conducerea PSD ia în calcul să amâne până după Paște o reorganizare a Guvernului și, implicit, validarea în Parlament a noilor miniștri din cabinetul Dăncilă, pentru a-l scoate astfel din joc pe Klaus Iohannis. În acest moment, există riscul să nu existe voturile necesare pentru trecerea reorganizării guvernamentale prin Parlament după ce unii parlamentari au părăsit barca social-democrată. Printre aceştia se numără şi deputatul de Argeş Nicolae Georgescu, acesta plecând la Pro România.

Astfel, în interiorul PSD se fac calcule privind prezența parlamentarilor și voturile pe care se bazează coaliția PSD-ALDE în Parlament. PSD-ALDE deține în continuare majoritatea în Parlament.

Majoritatea Coaliției este una fragilă în Parlament și asta pentru că în interiorul PSD există în continuare parlamentari fideli foștilor social-democrați ca Mihai Tudose și Adrian Țuțuianu, dar și parlamentari controlați de lideri nemulțumiți de actuala conducere - Paul Stănescu și Dumitru Buzatu. În acest context, conducerea PSD trebuie să ia în calcul o mobilizare exemplară pentru ca toți cei 239 de parlamentari ai Coaliției să se mobilizeze și să fie prezenți la vot pentru validarea componenței noului Guvern.