Şi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Argeş va fi extinsă cu bani europeni. 

Contractul de finanţare a fost semnat de Consiliul Judeţean. Prin prezentul proiect se propune extinderea spațiilor medicale la nivelul demisolului prin realizarea unui spațiu de resuscitare cu două paturi, spațiu de evaluare și tratament imediat cu 13 paturi, grupuri sanitare organizate pe sexe pentru personal, o zonă de imagistică dotată cu un aparat Computer Tomograf și echipament Reuntgen pentru radiografii.

La nivelul parterului se propun spații destinate personalului medical astfel: o sală de întâlniri colective, birou medic șef UPU, birou asistent șef UPU, cameră de odihnă, cameră de gardă, vestiare și grupuri sanitare organizate pe sexe și un spațiu tehnic. De asemenea, se cere și amenajarea incintei spitalului din partea sudică a acestuia.

Din punct de vedere funcțional, conform considerentelor în ceea ce privește dispunerea funcțiunilor în viitoarea extindere a spațiilor de acordare a serviciilor medicale de urgență din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, se propune următoarea structură:

LA NIVELUL PARTERULUI (demisol în configurația actuală a clădirii C1): 1 cameră de evaluare și tratament imediat; 1 cameră resuscitare pacienți critici; 1 cameră AR; 1 cameră tehnică radiații; 1 cameră CT; 1 cameră tehnică CT; 1 cameră comandă; camere de schimb (pe sexe, pentru pacienții care vor utiliza camerele cu aparatura pentru imagistică medicală); hol de distribuție în spațiile de imagistică (camera AR și camera CT) a pacienților aduși cu targa de ambulanță; spații tehnice; grupuri sanitare; spații circulații; cameră de serviciu; spațiu protejat pentru 1 ambulanță; casă scară (nivelele extinderii propuse vor comunica între ele printr-un nod de circulație vertical nou, independent față de clădirea existentă C1).

LA NIVELUL ETAJULUI 1 (parter în configurația actuală a clădirii C1): sală întâlniri collective; cameră de gardă; cameră odihnă; birou medic șef UPU; birou asistent șef UPU; vestiar medici (nu va fi separat pe sexe datorită numărului foarte mic de persoane care va utiliza încaperea); grupuri sanitare cu dușuri incluse pentru medici (unul va avea acces direct din vestiarul medicilor, iar al doilea se va putea lega cu holul de circulație); vestiare pentru personal (pe sexe, cu grupuri sanitare și dușuri incluse); spații pentru circulații; spații tehnice; casa scării (nivelele extinderii propuse vor comunica între ele printr-un nod de circulație vertical nou, independent față de clădirea existentă C1).

Funcționalul va fi proiectat în așa fel încât fluxurile interioare să respecte circulațiile pentru anumite categorii de utilizatori.

Clădirea va fi prevăzută cu instalații de încălzire, instalații sanitare şi instalaţii electrice, instalații de curenți slabi, detecție și semnalizare incendiu, instalații de oxigen și hidranți interiori și exteriori conform cerințelor stabilite de legile și normativele în vigoare, specifice programului arhitectural.

Corpul propus pentru noua extindere UPU va avea o structură metalică din stâlpi și grinzi dimensionate conform normelor în vigoare. Pentru planșee se va folosi tablă cutată peste care se va turna un strat de beton. Acoperișul extinderii va fi de tip terasă necirculabilă și va avea următoarele straturi: strat pietriș alb, hidroizolație, șapă ciment, barieră de vapori, termoizolație din saltele semirigide din vată minerală de 10 cm, barieră de vapori, beton de pantă și planșeu din beton armat pe tablă cutată. Închiderile exterioare sunt realizate din panouri sandwich de 15,0 cm grosime, placate la exterior cu plăci de ciment finisate cu tencuială decorativă, iar la interior cu plăci gips-carton. La interior sctructura metalică de susținere a pereților exteriori este îmbrăcată cu plăci de gips-carton finisate cu tapet PVC pentru spitale. Tavanul fals este realizat din plăci de gips carton finisate cu vopsitorii speciale pentru unități spitalicești. Pereții de compartimentare în noua extindere UPU vor fi realizați din pereți gips-carton de grosime 15.0 cm umplutură din vată minerală la interior și finisați cu tapet PVC pentru spitale.

Valoarea totală a proiectului este de 10.422.816,26 lei. Suma nerambursabilă solicitată: 6.699.753,84 lei. Contribuția CJ Argeș: 3.723.062,42 lei.

Durata de implementare: 84 de luni.