Consiliul Judeţean Argeş, prin Centrul de Cultură „Brătianu”, desfăşoară în
data de 17 aprilie 2019, începând cu ora 11.00, proiectul educaţional „Ghid pentru o zi”, prin care urmăreşte dezvoltarea culturii voluntariatului în oraşul Ştefăneşti.

De asemenea, proiectul doreşte să demonstreze practic beneficiile voluntariatului în reşedinţa  Brătienilor-vila Florica precum şi faptul că voluntarii reprezintă o resursă importantă de participare la demersul de valorificare a patrimoniului
existent.

Acest proiect îndeamnă şi încurajează tinerii să participe la activităţile de voluntariat, accentul fiind pus pe formarea educatorului de muzeu (ghid).

Proiectul îşi propune să stârnească interesul elevilor pentru istoria Brătienilor şi pentru formarea unor competenţe în domeniul muzeografiei.

În acest sens, tineri voluntari ai şcolii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” din Ştefăneşti vor face un stagiu de pregătire la sediul instituţiei unde sub
îndrumarea şi coordonarea referenţilor culturali vor învăţa cum să realizeze un ghidaj colegilor şi vizitatorilor.

Voluntariatul este distractiv şi îţi poate întări încrederea în propria persoană şi reprezintă cu adevărat o soluţie pentru criza de idei şi de reacţie la noile provocări ale viitorului în comunitatea muzeală românească.

Prin acest proiect voluntarii vor avea ocazia să înveţe lucruri noi, să-şi facă noi prieteni şi vor dobândi deprinderi extrem de utile în viaţă.