Astăzi s-a deschis la Piteşti a 42-a ediţie a Simfoniei Lalelelor, în prezenţa a numeroşi invitaţi din ţară şi de peste hotare. Pe plan intern, cel mai "înalt" oficial român prezent la manifestare a fost vicepremierul Ana Birchall. Au venit însă la Piteşti şi şase ambasadori, precum şi parlamentari, secretari de stat şi preşedintele PNL Ludovic Orban.

Trei care alegorice amenajate sub coordonarea Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului au deschis Parada Florilor care s-a desfăşurat în zona centrală, sute de copii de la şcoli şi licee din Piteşti luând parte la acestea. SPEP a pregătit şi o surpriză, la un moment dat fiind eliberate în aer confetti şi baloane în faţa Primăriei.

Unii invitaţi nu au stat în tribuna pentru oficialităţi, aşa cum este cazul lui Ludovic Orban, dar la fel au procedat şi colegi din PSD ai primarului Cornel Ionică, în frunte cu Cristian Gentea - preşedinte al organizaţiei - şi cu viceprimarul Sorin Apostoliceanu. La un moment dat, Apostoliceanu propuse ca tribunele pentru oficialităţi şi public să nu mai fie montate în faţa primăriei, dar s-a revenit asupra deciziei.

Ionică a ţinut să mulţumească piteştenilor pentru faptul că au contribuit la continuarea neîntreruptă a tradiţiei Simfoniei Lalelelor pentru 42 de ani.