Eurodeputatul argeşean al PSD Gabriela Zoană consideră că Partidul Popular European - PPE - se face de râs prin vocea eurodeputatului luxemburghez care relata o “pălăvrăgeală” pe care ar fi avut-o cu un alt coleg eurodeputat, maghiar, în care acesta îi relata la rândul său o presupusă discuție pe care ar fi avut-o cu premierul României.
"Practic, eurodeputatul PPE Frank Engel discută discuții sau în lipsă de activitate aruncă zvonuri false pe piață. Curios este că o parte a presei din România a preluat dezinformările luxemburgezului fără ca măcar să întrebe cine este acel eurodeputat maghiar și dacă este adevărată relatarea.
La PPE jocurile politice murdare sunt la ordinea zilei. Noi, la Bruxelles, ne-am obișnuit cu astfel de tactici din partea popularilor europeni. Le-au folosit și atunci când au inițiat Rezoluția împotriva României, alături de eurodeputații PNL, dar și atunci când au votat, de atâtea ori, împotriva intereselor țării noastre.
Acum au ales ca țintă premierul României, o țară guvernată de un partid care este membru al S&D, un grup politic care se opune demagogiei celor din PPE.
Ce altă țintă puteau cei din PPE să-și aleagă decât premierul unei țări care a obținut o creștere economică de 7% în 2017 și de 4,1% în 2018?
Cum să convină popularilor europeni faptul că o țară precum România, care era odată oaia neagră a economiei europene, obține acum creșteri economice care depășesc ritmul de creștere al Germaniei, al Franței sau al Italiei?
Cum să nu încerce cei din PPE să-și pună în scenă manipulările murdare în perspectiva campaniei electorale din 26 mai?", afirmă Gabriela Zoană.