PSD Argeş ne informează că "românii au mai mulţi bani în buzunare şi în depozitele de economii", citând şi cel mai recent raport al Băncii Naţionale al României care indică faptul că argeşenii aveau la data de 31 ianuarie 2018 în bănci o sumă totală de 4,32 miliarde lei (inclusiv valută, în echivalent), iar în ianuarie 2019 au ajuns la suma de 4,83 miliarde lei (inclusiv valută, în echivalent) - vorbim aici despre depozite la termen, dispnibolităţi băneşti, operaţiuni repo şi depozite rambursabile după notificare).

"Din păcate, banii pe care argeşenii îi economisesc nu le aduc nici beneficii şi nici nu se întorc în economia reală pentru a contribui la dezvoltarea României, deoarece lăcomia băncilor împiedică acest lucru. Concret, argeşenii primesc pentru economiile pe care le ţin în depozite bancare de 7 ori mai puţini bani, din dobânzi, decât achită pentru creditele primite de la aceleaşi bănci.

Este o discrepanţă foarte mare, de 1 la 7, între dobânzile la depozite şi cele la credite. O discrepanţă care arată dispreţul băncilor atât faţă de cei care îşi păstrează economiile în depozite, cât şi faţă de cei care apelează la instrumentele de creditare. Dispreţul acesta le-a adus însă acele profituri uriaşe, situate cu mult peste media europeană.

Acestea sunt adevăratele motive care au determinat Guvernul să adopte taxa pe lăcomie, o taxă menită să-i protejeze pe români şi să schimbe comportamentul băncilor în relaţia cu clienţii", afirmă PSD Argeş