Marți, 5 martie 2019, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și vicepreședintele Ion Mînzînă au participat la ședința ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud – Muntenia, eveniment organizat la Amara, în județul Ialomița. În cadrul ședinței, s-a făcut o analiză a implementării Programului Operațional Regional 2014 – 2020 privind situația depunerilor de proiecte în raport cu alocarea regională pe axe prioritare. Totodată, au fost avute în vedere prioritățile de investiții și posibilitatea de realocări financiare între acestea.

Astfel, s-a decis realocare financiară de la Axa 2.1 A (Microîntreprinderi) și Axa 2.1 B (Incubatoare de afaceri), unde nu au fost depuse proiecte, la Axa 2.2  (IMM-uri), unde încărcarea financiară este de peste 200%. În ceea ce privește Axa 3.1 A (Eficiență energetică clădiri rezidențiale), s-a solicitat redeschiderea axei, o parte din bani fiind folosită pentru anveloparea clădirilor rezidențiale, iar o altă parte fiind direcționată către Axa 3.1 C (Iluminatul public) și Axa 3.1 B (Eficiență energetică clădiri publice).

De asemenea, s-a decis trimiterea la Ministerul Dezvoltării Regionale a unui memorandum privind redeschiderea axelor cu supraîncărcare financiară. Este vorba despre Axa 7 (Infrastructură turism), Axa 10 (creșe/grădinițe, școli, licee tehnologice, universități) și Axa 13 (Regenerare urbană – orașe mici).

În cadrul ședinței s-a votat ca Argeșul să fie gazda Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional, care se va desfășura anul acesta, toate detaliile evenimentului urmând a fi puse la punct în perioada următoare. Votul a fost dat în unanimitate pentru Argeș deoarece județul nostru este pe primul loc la accesarea de fonduri europene în Regiunea Sud-Muntenia și pe locul trei în țară.