Stagiu de pregătire salvamont la "Capra"
În perioada 5-15 martie, informează Serviciul Public de Salvamont Argeş, la Cabana "Capra" de pe Transfăgărăşan se va desfăşura Stagiul Naţional de Formare a Unităţilor Canine de Intervenţie la Avalanşă, forma de specializare în meseria de salvator montan. Stagiul va dura 11 zile. La stagiul final vor participa echipaje din Alba, Neamţ, Hunedoara, Bihor, Gorj, Bacau şi Argeş.

În acest moment, corpul de conductori pentru câini de avalanşă din România este format din unsprezece unităţi canine de avalanşă din opt judeţe. Argeşul are doi conductori cu trei câini brevetaţi pentru acest gen de salvare. În ultimele trei sezoane de iarnă au fost înregistrate zece decese la nivel naţional, în condiţiile în care turiştii sau schiorii au fost surprinşi avalanşe.

Zăpada măsurată pe platforma meteo Bâlea Lac, la altitudine similară cu Cota 2000 Transfăgărăşan care se află pe versantul sudic, este de 260 cm. Trebuie însă menţionat că stratul de zăpadă poate avea grosimi de câţiva metri în zonele de acumulare sau troienite.