Guvernul a aprobat recent proiectul de buget pentru 2019. Este anul în care partidele primesc un buget record pentru finanțare: aproximativ 100 de milioane de euro. Este o sumă de până la 30 de ori mai mare decât cea primită, de exemplu, în 2016. În aceeași zi în care a fost aprobat bugetul, vineri, 8 februarie, Parlamentul a refuzat să mărească alocațiile copiilor. PSD a votat împotriva acestui proiect.

"Guvernul României alocă 100 de MILIOANE DE EURO funcționării partidelor. Este o sumă care înseamnă majorarea alocațiilor copiilor, proiect care a fost respins de Senatul României, de senatorii PSD. 18 euro - atât este alocația unui copil din România. Cu cele peste 100 de MILIOANE DE EURO care merg către partide, toți cei aproximativ 4 milioane de copii din România care primesc alocație ar fi beneficiat, fiecare, de câte 25 de euro în plus. Dar nu copiii României reprezintă prioritatea guvernanților, ci partidele", punctează Bogdan Ivan, președintele PRO România Argeș și vicepreședinte la nivel național al partidului. Ivan adaugă și că "Guvernul nu investește în sănătate, transporturi sau turism, ci în politicieni. Este vorba despre o sumă extraordinar de mare, cei mai mulți bani urmând să meargă la PSD. Cei mai importanți primari din țară se plâng că nu vor avea cu ce să își administreze localitățile, iar Guvernul bagă bani în visteeriile partidelor. Încă de la sfârșitul anului trecut, PRO România a propus suspendarea subvenției pentru partide. Guvernul, în schimb, le dă și mai mulți bani, iar ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, declară, senin, că legea le permite.

Este o sfidare la adresa românilor. Cu 100 de MILIOANE DE EURO, numai în județul Argeș pot fi finalizate anumite invesţții sau începute proiecte de maxim interes", a declarat Bogdan Ivan. Pe lângă faptul că alocațiile copiilor ar putea fi mărite cu acești bani, liderul PRO România Argeș oferă și câteva exemple de investiții care ar putea fi implementate în județ, cum ar fi reabilitarea şi modernizarea "celui mai spectaculos drum din lume, Transfăgărăşanul" sau modernizarea şcolilor şi a grupurilor sanitare de la acestea".