Introducerea unei taxe municipale de poluare, aplicarea unei taxe de congestie, precum şi crearea unui Fond pentru Aer Curat din care să fie finanţate proiecte menite să reducă nivelul de poluare din Bucureşti sunt câteva dintre propunerile specialiştilor din cadrul Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), enunţate într-un document publicat pe site-ul instituţiei.

APIA este condusă de către argeşeanul Gabriel Sicoe, cel care i-a urmat la cârma asociaţiei regretatului Constantin Stroe.

Conform documentului, măsurile propuse de APIA sunt menite să vină în completarea "Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere", aprobat de Primăria Municipiului Bucureşti pe data de 26 iulie 2018.

Astfel, Comitetul de mediu al APIA propune, în primă fază, derularea de campanii de conştientizare a populaţiei Capitalei asupra nivelului de poluare. În acest context, se face referire la colectarea informaţiilor privind nivelul de poluare din Bucureşti şi informarea populaţiei atât prin mass-media, cât şi printr-o aplicaţie disponibilă gratuit pe telefonul mobil, asupra nivelului de poluare măsurat sau existent la un anumit moment în unele zone din oraş, precum şi la transmiterea de alerte privind depăşirea nivelului maxim admis conform normelor Uniunii Europene (UE).

În viziunea APIA, complementar, ar putea fi avută în vedere aplicarea unor stickere (vigniete) colorate corespunzătoare normei de poluare pentru autoturismele înmatriculate în Bucureşti. Aplicarea acestora ar putea să se facă, în primă fază benevol, iar ulterior obligatoriu, susţin specialiştii. Aceştia menţionează, în acelaşi timp, că măsura poate fi valabilă şi pentru autovehiculele care traversează oraşul "şi ar putea presupune, în faza de obligativitate, restricţionarea accesului în zona centrală (sau, de ce nu, în tot oraşul), în funcţie de situaţia de la acea dată, a autoturismelor cu emisii poluante ridicate".

Documentul, publicat pe site-ul APIA, aduce în prim-plan şi propunerea de introducere a unei "Taxe municipale de poluare" aplicabilă tuturor autoturismelor înmatriculate în Bucureşti. În acest sens, reprezentanţii producătorilor şi importatorilor de automobile susţin că o astfel de taxă locală poate avea un cuantum relativ mic, dar care să diferenţieze autoturismele în funcţie de nivelul lor de poluare. Sumele, odată colectate, ar urma să fie incluse în Fondul pentru Aer Curat, cu scopul de a fi utilizate pentru stimularea scoaterii din parcul municipal al vehiculelor vechi, dar şi pentru dezvoltarea transportului public durabil, precum mijloace de transport în comun "verzi".

Statistica oficială, citată de APIA, arată că, în luna septembrie 2016, intrau în Capitală circa 136.700 de autovehicule.