Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a obţinut certificatul RENAR, fiind acreditat pentru efectuarea analizelor de hematologie, biochimie serică, biochimie urinară, imunologie, serologie şi parazitologie. Din luna noiembrie a aceluiaşi an, acreditarea RENAR a fost extinsă şi pentru compartimentul de microbiologie. Începând cu luna aprilie 2018 a fost încheiat contract cu Casa de Asigurări, pacienţii arondaţi medicilor de familie putând beneficia astfel de analize gratuite, pe bază de trimitere. Laboratorul oferă o gamă variată de analize, cuprinzând toate compartimentele şi asigurând pacienţii de rezultate corecte într-un timp relativ scurt în funcţie de complexitatea investigaţiilor. 

Programările pentru recoltări se fac la numărul de telefon 0248/287.150, interior 293, de luni până vineri, în intervalele orare 8-10 şi 13 - 14. Recoltările se fac de luni până vineri, între orele 8 - 10, în limita fondurilor alocate, cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist.

De asemenea, se pot efectua analize şi contra cost, preţurile acestora putânt fi consultate accesând pagina de internet a unităţii: www.sjupitesti.ro, la secţiunea "Tarife".