30 milioane lei - la atât se ridică subvenţia plătită de primărie către SC Termo Calor 2000 SA Piteşti în anul 2018. Până în data de 1 aprilie 2019, subvenţia plătită pentru perioada de iarnă din acest an se va ridica deja la alte 14 milioane lei, a spus astăzi primarul Cornel Ionică.

"Imaginaţi-vă ce am putea face cu aceşti bani! Am reabilita fiecare stradă din oraş! Sunt municipii în ţară care nu dau un leu subvenţie, cum ar fi Constanţa, Ploieşti, Braşov şi Oradea! Or, la noi se achită de către municipalitate circa 45% din tariful de producţie.

Cetăţenii care nu sunt branşaţi la termoficare sunt, practic, sponsori ai celor branşaţi, iar mulţi dintre cei branşaţi nu îşi achită facturile (n.r. - la acest moment, primele 100 de asociaţii din Piteşti din punct de vedere al facturilor restante datorează SC Termo Calor Confort aproape 2 milioane lei). Trebuie să găsim o soluţie! Să reducem din subvenţie măcar 5-6 milioane lei pe an, şi tot ar fi ceva! Cel puţin până la 1 aprilie 2019, când se termină actualul sezon rece, nu vom modifica în niciun fel tarifele la termoficare. Dar trebuie făcut ceva, să rupem pisica în două!", a spus primarul care a mai afirmat că se vor face analize în acest sens în perioada imediat următoare.