Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, principalul izvor de personal calificat pentru platforma industrială din Colibaşi, împlineşte, anul acesta, cinci decenii de existență.

Lucrările de construcţie a liceului și a uzinei de autoturisme s-au desfășurat în paralel, startul fiind dat în anul 1967. Porţile unității de învățământ au fost deschise în 1969, funcționând sub numele de Grup Şcolar U.A.P. Colibaşi.

La ora actuală, datorită investiţiilor în baza materială - susținute în totalitate de Primăria și Consiliul Local Mioveni - unitatea școlară este constituită din 21 de săli de curs, laboratoare, ateliere, bibliotecă, şcoală de şoferi (categoriile B şi C), cabinet psihopedagogic și o bază sportivă modernă, înzestrată cu terenuri de baschet, fotbal, teren tenis de câmp, tenis de masă și cu săli de gimnastică.

Din anul 2014, în cadrul unui parteneriat cu SC Automobile Dacia, anumite clase din învățământul profesional au beneficiat de pregătire practică, elevii calificându-se profesional în domeniile mecanică și sculer-matrițer, în cadrul companiei.
În baza contractului de stagiu, Dacia le-a oferit stagiarilor burse lunare în valoare de 200 lei, acordate pe criterii de performanță și au beneficiat de transport şi prânz gratuit, precum și de echipament de protecție pus la dispoziție de companie.