Nu ştim dacă titlul de "Omul Anului" ar fi prea mult pentru un profesionist în arta managementului, dar cu siguranţă că directorul general al SC Apă Canal 2000 SA Piteşti merită cu prisosinţă titlul de cel mai transparent şi mai eficient manager.

Motivele sunt destule. În primul rând, oricât de mică a fost suma pusă în joc, Mihai Marinescu a ţinut morţiş ca achiziţiile publice să se facă după toate normele scrise în lege. Aşa s-a dat şansă unei concurenţe reale, faţă de alte cazuri în care licitaţiile sau atribuirile au fost cu dedicaţie.

În al doilea rând, drept consecinţă a transparenţei, s-au făcut economii importante la bugetul societăţii de pe urma achiziţiilor făcute, iar banii pot fi reinvestiţi sau folosiţi pentru a asigura co-finanţarea unor proiecte importante cum sunt cele cu bani europeni pe care societatea le are în vedere pentru perioada următoare.

Mihai Marinescu poate fi un exemplu şi pentru mulţi dintre primarii argeşeni (unii dintre edili procedează la fel, dar sunt prea puţini). În acest fel, judeţul şi cetăţenii săi ar avea mult de câştigat!