Fiind mereu blocată în iniţiativele sale de către consilierii cu care este în război, primăriţa din Ştefăneşti, Ioana Jenica Dumitru, vorbeşte, într-o scrisoare deschisă adresată prefectului Emilian Dragnea, despre retrocedări ilegale, concursuri aranjate, corupţie şi abuzuri în localitatea pe care o păstoreşte.

"Domnule prefect, oraşul meu suferă de zeci de ani din cauza abuzurilor făcute de înaintaşii mei primari cu retrocedări ilegale, schimburi de terenuri păguboase cu localități gen Bârla, Băbana, Vlădeşti, 350 de hectare de schimburi (strigător la cer şi DNA dacă ar auzi...) mii de abuzuri, bătrâni bolnavi ai căror părinți sau bunici au făcut puşcărie sau au murit în chinuri nu au reușit să îşi recupereze bunurile, nu mai avem un metru de pământ nici pentru cei perfect îndreptățiți fiindcă a fost dat tot abuziv sub privirile îngăduitoare şi ignorante sau ştiutoare ale Prefecturii Argeș.

Parte dintre funcţionarii mei cu școală făcută pe bani şi concursuri câştigate cu reprezentanții dvs. in comisii își fac de cap și nu i-a deranjat nimeni cu o amendă în ani de zile fiindcă nu vă faceţi datoria, Consiliul Local încalcă legea lunar, dar cum fiecare lider de partid are interese electorale sunt eu cea care decontează. 

Instituțiile din subordinea dvs .nu mișcă un deget în Ștefanesti, corupția colcăie, toți aveți interese de toate felurile în Ștefaneşti şi cu toate astea preferați să fim o groapă de gunoi dar să nu schimbăm nimic, mai bine pleacă cei care vor să facă justiţie. V-ați făcut cuib aici când vremurile şi cei care bişniţăreau sau făceau cadou terenuri v-au permis și în loc să faceți ordine, să asigurați respectarea legii în teritoriu dvs. îmi NUMĂRAŢI STEAGURILE? Steagurile au fost puse în numele Marii Uniri în orașul lui Brătianu, că nu am avut bani să fac și altceva precum alții care au furat fără rușine cu acest prilej miliarde bune iar dvs. şi altii le-aţi ținut isonul!

Hai să numărăm împreună abuzurile sau infractorii! De ce nu începeți cu demiterea unor primari conform legii care în trecut au vrut să pună monopol pe transport și mi-au lăsat locuitorii pe jos o iarnă? Continuaţi cu investigaţii serioase la Ștefăneşti, schimbați anumiţi directori care nu își fac treaba, dar nu cumva pe cei de la Mediu ,mai citiţi şi o carte - Constituția - desigur, şi apoi ieşiţi la cererea partidului care v-a făcut mare să dați în primăriţa de la Ștefaneşti.

P.S. Ultima oară ați venit să mă amendați că mi-am pus angajaţii să recite din Eminescu pe 15 ianuarie.
Cu profund regret că sunt obligată a vă avea prefect în mandatul meu chinuit şi îngreunat de (lipsa de) activitate a dumneavoastră", a scris Ioana Jenica Dumitru.