Recent, Primăria Piteşti a semnat contractul de achiziţie a unor lucrări de refacere a unui gard care împrejmuieşte terenul de sport de la Colegiul Naţional "Zinca Golescu". Suma pusă în joc depășește 220.000 de lei fără TVA, adică vreo 48.000 de euro, în condiţiile în care, surpriză!, firma care a câştigat licitaţia a raportat la Finanţe ca având o cifră de afaceri cea mai mare de când funcţionează în valoare de numai 25.000 euro! Mai mult, firma - din judeţul Olt - declară că are... doi angajaţi, iar de profit nu poate fi vorba, declarând mereu Fiscului că e pe minus! În plus, ce să vezi? Aceeaşi firmă a câştigat anul trecut alte 8 proceduri de achiziţie publică iniţiate de Primăria Piteşti, în sumă totală de circa 400.000 lei fără TVA. Curios, compania nu a mai derulat alte contracte publice în afară de acestea.
Nu cu mult timp în urmă semnalam faptul că şi la Căldăraru s-a bătut palma direct cu o firmă de construcţii din Olt. Oare nu se mai găsesc firme de construcţii în Argeş sau e ceva care, să spunem, ne scapă (ca să nu cităm celebrul dicton "E ceva putred în Danemarca...").

Contact telefonic, viceprimarul Sorin Apostoliceanu ne-a declarat că "este o firmă cu care s-a mai lucrat la școli și anul trecut, care și-a făcut treaba la timp, a lucrat bine, nu au fost probleme de personal sau întârzieri. S-au urmat procedurile legale."