Dacă oricare dintre d-voastră fură un portofel cu bani, va fi numit hoţ. Şi va suporta efectele legii.

Fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu a fraudat nişte fonduri europene. Pentru acest gest a intrat sub incidenţa legii şi a făcut puşcărie.

Pe de altă parte, Constantin Nicolescu a fost făcut "Cetăţean de Onoare" al Municipiului Piteşti.

După ce ai făcut puşcărie pentru fraudă - logic şi moral - nu se mai poate vorbi de ONOARE în cazul tău.

Acesta este drumul logic şi moral pe care consilierii municipali PNL - Narcis Sofianu, Alexandrina Stanciu, Florin Gardin şi Gheorghe Duţulescu - l-au parcurs, iniţiind un proiect de hotărâre de retragere a titlului de "Cetăţean de Onoare" în cazul lui Constantin Nicolescu. Iniţiativa acestui demers i-a aparţinut unui reprezentant al societăţii civile, Marcel Rădulescu.

În şedinţa de ieri, 22.11.2018, a Consiliului Local Piteşti n-a existat, însă, nici logică şi nici morală. Iar cei care l-au susţinut pe Constantin Nicolescu au declarat că acesta nu a comis "crime împotriva umanităţii". Practic, au încercat să manipuleze psihologic într-un mod dezgustător, absolvindu-l pe Constantin Nicolescu de o faptă mult mai gravă pe care, oricum, NU a comis-o niciodată ("crime împotriva umanităţii"), aşa încât fraudarea fondurilor europene (faptă pe care A COMIS-O) să pară tolerabilă, iar frauda şi perioada de puşcărie să devină oarecum irelevante.

În plus, votul din Consiliul Local Piteşti pentru retragerea titlului de "Cetăţean de Onoare" în cazul lui Constantin Nicolescu a fost unul secret. Nu ştim de ce, dar putem formula o întrebare retorică: "Cine se mai teme de Constantin Nicolescu?"

Rezultatul votului este acela că 9 consilieri locali au votat pentru retragerea titlului, iar 12 au votat împotrivă. Astfel, proiectul a fost respins, iar Constantin Nicolescu, condamnat pentru fraudarea unor fonduri europene, a rămas "Cetăţean de Onoare" al Municipiului Piteşti.

Practic, câtă vreme nu comiţi "crime împotriva umanităţii", poţi face orice fraudă, că tot rămâi "Cetăţean de Onoare" la Piteşti.

Pe această temă, a apărut un articol în presa locală în care se insinuează faptul că PNL Argeş ar fi obligat-o pe consiliera Dorina Stanciu să semneze acest proiect de hotărâre împotriva voinţei ei, sub ameninţarea că, altminteri, va fi dată afară din partid.

PNL ARGEŞ DEZMINTE FERM ACEST LUCRU!!!

PNL Argeş nu a ameninţat-o niciodată pe Dorina Stanciu cu excluderea dacă nu semnează respectivul proiect de hotărâre şi nu a formulat nici vreo altă ameninţare la adresa ei. Coniderăm că acel articol apărut în presă este unul mincinos! Orice altă declaraţie ar fi făcut Dorina Stanciu în acest sens cade strict sub răspunderea ei şi este fără cunoştinţa PNL Argeş.

Ca o concluzie a celor scrise mai sus, putem spune că Piteştiul este, la această oră, un oraş care girează IMORALITATEA DOVEDITĂ şi, mai grav decât atât, o plasează sub cupola ONOAREI.