Vineri, KazMunayGas International (KMGI) și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), deținută de Ministerului Energiei, au semnat contractul de asociere prin care se înființează Fondul de Investiții în Energie româno-kazah. Înființarea fondului de investiții este prevăzută în Memorandumul de Înțelegere dintre statul român și KMGI (fostul Grup Rompetrol).

Ministrul Energiei, Anton Anton, și secretarul de stat argeşean Robert Tudorache au participat la evenimentul oficial de semnare a documentelor de înființare a fondului. Robert Tudorache, președintele ALDE Pitești, este și președintele comisiei de moitorizare.

Robert Tudorache: "Vom avea oportunități extraordinare după înființarea Fondului de Investiții Româno- Kazah în domeniul energiei
Vineri, KazMunayGas International (KMGI) și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), deținută de Ministerului Energiei, au semnat contractul de asociere prin care se înființează Fondul de Investiții în Energie româno-kazah. Înființarea fondului de investiții este prevăzută în Memorandumul de Înțelegere dintre statul român și KMGI (fostul Grup Rompetrol)".

Robert Tudorache, președintele ALDE Pitești, este și președintele comisiei de monitorizare.

”Cred că semnarea acestui fond este o dovadă că putem să fim maturi, că putem să fim consecvenți și să fim parteneri de încredere pe plan internațional. Pot spune că după adoptarea legii Offshore, aceasta a fost a doua veste importantă care anunță investiții masive în energie în decurs de numai o săptămână. Și vorbim aici, prin acest fond româno-kazah, despre investiții de aproape un miliard de dolari pe o durată de 7 ani. Practic, România va avea oportunități extraordinare, inclusiv prin dezvoltarea și inovarea tehnologiei și formarea profesională”, a precizat secretarul de stat Robert Tudorache, președinte al ALDE Pitești.
Structura acționariatului fondului de investiții ce va derula proiecte în domeniul energiei este: KazMunayGas International – 80% și statul român – 20%.