Şefii PSD Argeş s-au întâlnit la finalul săptămânii trecute cu o parte dintre jurnaliştii argeşeni pentru a culege impresii, sugestii, observaţii. Principala critică - modul în care filiala condusă de către senatorul Şerban Valeca a ajuns să (nu) comunice.

 

Drept răspuns, PSD Argeş s-a angajat să numească un purtător de cuvânt şi a început să trimită şi comunicate de presă. Într-un limbaj de lemn, PSD Argeş anunţă că "Guvernul se pregătește să adopte o nouă Ordonanță de Urgență prin care să se înființeze programul guvernamental gROwth".

 

Informaţia este utilă, dincolo de limbaj, aşa că redăm câteva dintre aspectele cele mai importante ale programului:

 

Trezoreria Statului va deschide conturi copiilor, iar părinții vor putea depune bani, pentru care primesc dobândă. Statul va veni in plus cu 600 lei anual, dacă în cont s-au depus într-un an mai mult de 1.200 lei. Suma va putea fi retrasă doar după ce copilul a împlinit 18 ani.

 

Argumentele în susţinerea acestei noi masuri, sunt:

1)    Contul de la Trezorerie este deschis gratuit pe numele fiecărui copil. Nu există nici o obligație de plată a părinților, niciun comision, deci statul nu are niciun câștig!

2)    În plus, pentru un minim de 1.200 de lei/an depuși în contul de Trezorerie, statul mai adaugă 600 lei.

3)    Banii pot fi scoși la împlinirea vârstei de 18 ani, iar suma minimă pe care ar primi-o ar fi de aproximativ 7.000 de euro (în raport echivalent cu actualul curs valutar).