Judeţul Argeş are una dintre cele mai bune infrastructuri de transport, colectare şi depozitare a deşeurilor din ţară, dar nimic nu e perfect pe lume, nu-i aşa? În unele zone din judeţ, cetăţenii nu au la dispoziţie pubele pentru a depozita gunoiul, ci ghene.

Ei bine, pentru a nu sta cu ghenele la poartă, oamenii împing aceste echipamente până la marginea drumurilor, ba chiar aproape de banda de circulaţie rutieră, punând în pericol participanţii la trafic. Se întâmplă în mai multe localităţi, iar autorităţile ar trebui să ia măsuri.

"Noi am pus în vedere primăriilor şi cetăţenilor să mute aceste ghene din zona de siguranţă a drumurilor. Nu toţi se conformează, însă. Pe de altă parte, în cel mult un an vom renunţa la aceste ghene în toate localităţile şi vom pune la dispoziţia oamenilor pubele. Prima linie pe care se va întâmpla acest lucru va fi Călineşti - Leordeni, apoi pe zona DN 73 spre Câmpulung Muscel", ne-a declarat Gabriel Moiceanu, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Servsal care gestionează situaţia deşeurilor în judeţul Argeş.