Conform legii, statul acordă subvenţii pentru firmele care angajează anumite categorii de persoane. Ce te faci însă când birocraţia se întâlneşte cu infrastructura neadecvată, unii angajatori fiind împiedicaţi să îşi depună dosarele la AJOFM Argeş?

Au păţit-o mai mulţi angajatori, explicaţia primită de la unii angajaţi ai AJOFM fiind aceea că vina e la ITM, deoarece nu ar funcţiona REVISAL cum trebuie. Am vorbit cu Mihai Oprescu, şeful ITM Argeş, iar acesta ne-a declarat că "sistemul REVISAL funcţionează fără probleme".

Am luat apoi legătura cu Nicolae Bădescu, directorul AJOFM Argeş. Acesta ne-a explicat că "noi avem o aplicaţie care accesează parţial REVISAL-ul, iar aceasta este acum în mentenanţă (n.r. - totuşi, din 31 august nu s-au mai primit dosare, iar unii angajatori suspectează că, de fapt, s-ar dori tergiversarea procedurii, astfel încât apoi să se spună că nu ar mai fi fonduri disponibile). Estimez că în weekend problema va fi rezolvată. Probleme au fost deoarece noi primim dosarul şi trebuie să verificăm în Revisal dacă există un contract de muncă valid, real, iar dacă aplicaţia nu a funcţionat... Oricum, nu înţeleg graba, deoarece subvenţiile se vor acorda. Pe cei grăbiţi i-am trimis la ITM să ia REVISAL-ul", ne-a declarat Nicolae Bădescu.

Atunci, de ce unii angajaţi susţin altceva? De ce dau vina pe ITM şi induc în eroare angajatorii? Nu ar trebui să existe o voce unitară, mai ales când e vorba despre banii statului şi de firme care plătesc impozite şi taxe din care şi funcţionarii publici sunt plătiţi?