Un proiect de OUG al Ministerului Muncii prevede că agenţiile de plăţi şi indemnizaţii din toată ţara vor fi obligate să introducă în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului drepturile de autor. Şi să plătească sumele cuvenite până la sfârşitul anului.

Astfel, pentru persoanele ale căror drepturi de indemnizaţie lunară au fost stabilite fără a fi luate în calcul veniturile din drepturi de proprietate intelectuală obţinute începând cu 23 martie 2018, agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială au obligaţia de a stabili noul cuantum în termen de 60 zile de la depunerea documentelor sau, după caz, în termen de 60 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, în cazul în care aceste documente sunt deja depuse, arată proiectul de OUG.

Diferenţele de sume între cuantumul rezultat în urma recalculării şi cuantumul plătit până la data intrării in vigoare a ordonanţei de urgenţă se plătesc până la data de 31 decembrie 2018. Din cauza unei modificări aduse Codului fiscal, agenţiile pentru plăţi nu au putut calcula indemnizaţiile pentru creşterea copilului pentru persoanele care au avut venituri din drepturi de autor. Autorităţile au promis săptămâna trecută că vor rezolva această problemă.