Un proiect de lege adoptat deja de Senat prevede puşcărie pentru cei care obligă minorii să cerşească. Piteştiul, de exemplu, este plin de cerşetori, unii dintre ei cu minori în braţe sau după ei. În afară de câteva amenzi, nimeni nu le-a putut face nimic până acum. Proiectul de lege prevede ca cel vinovat de exploatarea minorilor să fie pasibil de închisoare, nu doar de amendă:

"Fapta persoanei care determină un minor sau o persoană cu dizabilităţi fizice sau psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau amendă".

Conform proiectului de lege şi fapta minorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor social, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Proiectul a fost adoptat de Senat şi a ajuns în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional.