Vă informam, în urmă cu ceva timp, despre proiectul de lege inițiat de către parlamentari din ALDE care prevede ca ajutorul social să fie acordat doar persoanelor care se află în imposibilitate temporară sau permanentă de a munci.
 
Ei bine, cest proiect a trecut recent și de votul Camerei Deputaţilor!
 
Când spui asistat social, în mod teoretic te gândești la o pătură vulnerabilă a societății. Practic, însă, bună parte dintre cei care primesc ajutorul social sunt doar persoane a căror singură suferință este lenea.
Asistenţa socială nu înseamnă ca cei responsabili, care muncesc cinstit pentru banii pe care îi câștigă, să suporte fiscal și povara unor cetățeni care nu vor să muncească.
Asistenţa socială îi vizează pe cei cu adevărat marginalizaţi, care în mod real au nevoie de contribuția societății.
 
Sper ca proiectul colegilor mei din ALDE să se transforme cât de curând în lege, pentru că este păgubos pentru stat să susțină în continuare nemunca și, în egală măsură, e frustrant pentru orice om cinstit să constate nu doar că lenea se plătește, dar este și scoasă la pensie, cu 500-600 de lei pe lună", afirmă Simona Brătulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinte al ALDE Argeş.