Simona Brătulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este de părere că Argeșul își respectă valorile și lucrurile care îi conferă autenticitate.
 
Asta a constatat de fiecare dată când a participat la acțiuni importante din viața comunităților locale. Aproape fiecare localitate a încercat să se impună, de-a lungul timpului, cu un eveniment care să devină un brand, o carte de vizită.
 
"Este și cazul locuitorilor din Poienarii de Muscel, alături de care am sărbătorit astăzi (N.R. - ieri) cea de a XX-a ediție a sărbătorii pastorale "Urcă oile la munte". Petrecere câmpenească, muzică, dans și voie bună, toate acestea au fost ingredientele unei zile reușite. De apreciat este faptul că, în fiecare an, administrația locală îi implică pe elevi în organizarea sărbătorii.
 
Îmbrăcați în straie naționale, copiii au cântat și au dansat pe frumoasele cântece populare ale locului, semn că zestrea tradițiilor se transmite mai departe și se află pe mâini bune.
 
Tot astăzi (N.R. - ieri) am participat cu aceeași bucurie și la Ziua Comunei Călinești. Dincolo de sărbătoarea în sine la care a participat întreaga comunitate, nici aici eroii nu au fost uitați, ci au fost cinstiți cu aceeași convingere că numai cine își respectă trecutul poate avea un viitor demn.
 
Flacăra Centenarului a fost aprinsă, iar rugăciunile și gândurile celor prezenți s-au înălțat către ceruri. Organizația ALDE Călinești a depus o coroană de flori și s-a recules la monumentul eroilor.
 
M-am bucurat de o zi minunată, alături de oamenii locului, cei de la care ne inspirăm zilnic agenda publică și care ne țin în permanență cu picioarele pe pământ", a spus Simona Brătulescu.