Pentru prima dată în judeţul Argeş, Asociaţia "Prietenii Pădurilor" a organizat vineri în comunele argeşene Bălileşti şi Vlădeşti, pe Valea Bratiei, o acţiune de ecologizare la care au participat numeroşi voluntari cărora li s-au alăturat şi deputaţii Simona Bucura Oprescu şi Beatrice Tudor, primarii comunelor, membre ale Organizaţiei de Femei a PSD Argeş, cadre didactice şi copii de la şcolile din cele două localităţi.

Participanţii la acţiune au adunat gunoaiele în mod selectiv, ceea ce permite reciclarea lor, un model pe care ne-am dori să-l vedem preluat şi la alte acţiuni de acest gen deoarece ecologizarea este importantă şi este un model de implicare în comunitate.
Prin astfel de acţiuni, copiii - şi nu numai - sunt stimulaţi să colecteze selectiv deşeurile şi să înţeleagă importanţa conservării unui mediu curat şi sănătos. Deşeurile astfel strânse au fost colectate de o firmă de salubritate, iar din banii strânşi prin valorificarea acestora se vor cumpăra cărţi şi jocuri de şah pentru copii. Este un model de recompensă care încurajează un comportament responsabil faţă de natură şi de comunităţi fără să ofere stimulente în bani.

"De ce avem nevoie de acţiuni de ecologizare? Deoarece fiecare dintre noi am călătorit în ultimii ani cel puţin o dată în afara ţării şi am văzut cât de curate, cât de civilizate sunt alte ţări europene. Din păcate, în România, fie că vorbim despre pajişti, fie că vorbim despre albiile râurilor, fie că vorbim locurile de colectare a gunoaielor cum sunt platformele de deşeuri, constatăm că vedem foarte multe gunoaie aruncate la întâmplare.

Ce înseamnă să avem o ţară mai curată? Răspunsul este în fiecare dintre noi, fiecare putem contribui prin propriul model şi să transmitem, astfel, şi un mesaj către generaţiile viitoare. Este important să fim responsabili când depozităm gunoaiele, este important să le reciclăm pentru ca materialele să poată fi reutilizate, este esenţială, de asemenea, şi educaţia în acest sens de la cei mici la cei mari. Le mulţumesc mult tututor voluntarilor care au participat la acţiunile din Bălileşti şi Vlădeşti, deoarece prin implicare putem avea o Românie mai curată şi mai sănătoasă", a declarat deputatul Simona Bucura Oprescu.