Cea mai mare fabrică de motoare electrice din România, Nidec Global Appliance România, își lansează oficial prezența în țara noastră. În urmă cu doi, Nidec a achiziționat ANA IMEP S.A. din orașul Ștefănești, denumita ulterior Nidec Motor Corporation Romania S.A. Fabrica are în prezent aproximativ 500 de angajați, iar numărul acestora va crește în curând, odată cu deschiderea altor linii de producție.

Inaugurarea fabricii din Ștefănești va avea loc pe 24 mai, iar la eveniment vor fi prezenţi ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, ambasadorul Japoniei în Romania, Kisaburo Ishii, reprezentanţi ai Guvernului, Senatului si Camerei Deputaţilor, autorităţi locale din Piteşti şi din judeţul Argeş, dar și manageri ai marilor companii producatoare de electronice şi electrocasnice din lume. Fondatorul şi CEO Nidec, Shigenobu Nagamori şi CEO Nidec Global Appliance Division, Valter Taranzano, vor fi amfitrionii acestui eveniment.

Nidec Corporation a fost înfiinţată în Kyoto, Japonia, în anul 1973. În prezent, operează în peste 40 de ţări, prin intermediul a aproximativ 300 de companii, avand un număr de 110.000 de angajaţi.