Plângerea penală depusă de către liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă demonstrează că avem de-a face cu un gest politic iresponsabil care va avea, fără îndoială, un impact emoţional asupra investitorilor şi va influenţa negativ stabilitatea economiei, este de părere europarlamentarul argeşean al PSD Gabriela Zoană.

"Într-o perioadă în care România înregistra constant creştere economică, iar guvernul reuşise să mărească salariile bugetarilor, reprezentanţii partidelor de opoziţie au găsit de cuviinţă să recurgă la un subterfugiu de a lovi în partidul aflat la guvernare, în lipsa oricăror argumente politice sau economice. Mai mult, aşa cum observăm cu toţii, plângerile penale de acest fel se finalizează de regulă cu neînceperea urmăririi penale, dar asta după ce şi-au atins deja scopul iniţial - acela de a scoate din jocul politic sau de a înlătura persoana vizată de pe o anumită funcţie.

În acest context, sunt convinsă că plângerea îndreptată împotriva premierului României este la rândul ei lipsită de orice temei juridic, singurul ei scop fiind de a lovi politic în partidul aflat la guvernare. Îmi exprim convingerea conform căreia Guvernul va gestiona cu bine şi această situaţie şi că România îşi va continua creşterea economică, indiferent de atacurile politice din interior", afirmă Zoană.