Federația SANITAS nu renunță la calendarul acțiunilor de protest programate pentru această lună. Astfel, astăzi are loc între orele 9 – 11 grevă de avertisment, iar pe 11 mai este programată greva generală, începând cu ora 8, asigurându-se activitatea în unităţile sanitare cu o treime din personal.

Preşedinta SANITAS Argeş, Doina Fănică, a declarat că în cadrul discuțiilor cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a venit cu o soluţie, şi anume să se elimine din limitarea la 30% a sporurilor de repaus săptămânal şi de sărbători legale pentru asistenţii medicali şi infirmiere, precum şi a sporurilor pentru plata gărzilor la medici. Astfel, pentru că nu s-a luat o decizie corectă în acest sens și nu există nicio garanție fermă a eliminării plafonării de 30% a acestor categorii de sporuri, SANITAS continuă acţiunile de protest.

În Argeş, în cele două sectoare, Sănătate şi Asistenţă Socială, s-au strâns 3.000 de semnături pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă de către Federaţia SANITAS. 1.500 de salariaţi din Sănătate şi Asistenţă Socială din Argeş au diminuări ale veniturilor nete. Dacă se elimină plafonarea acelor sporuri, probabil nu vor mai fi diminuări, dar noi trebuie să vedem o modificare de act normativ, a declarat președinta SANITAS Argeș, Doina Fănică.