A făcut vâlvă cazul funcţionarului Fiscului din Mioveni filmat de cetăţeni în timp ce viziona filme pentru adulţi. Oamenii s-au arătat pe bună dreptate indignaţi, mai ales că, în tot acest timp, contribuabilii stau la cozi şi aşteaptă.

Cazul ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toţi conducătorii de instituţii publice. Că vorbim despre primării, despre agenţii ale fiscului, de Consiliul Judeţean sau de instituţii publice deconcentrate - toate ar trebui să îşi pună responsabilii pe IT la treabă.

Astfel, aceştia ar trebui să blocheze accesul la site-uri pentru adulţi, dar şi la aplicaţii precum Facebook pe care mulţi funcţionari pierd ore în şir la lucru fiind. Astfel de "ustensile" ar trebui să fie dispnibile doar la birourile de relaţii cu publicul sau cu presa, nu în toată instituţia.

Mai ales că acum s-au majorat salariile funcţionarilor publici, aceştia ar trebui puşi serios la muncă, nu să fie lăsaţi să se "delecteze" cu filme porno sau cu discuţii pe reţelele de socializare în timp ce se află la serviciu!