Ediţia din acest an a Simfoniei Lalelelor a stârnit vii controverse la nivel naţional deoarece unii au considerat că Parada Florilor (cu copii defilând pe centru) a fost făcută special pentru premierul Viorica Dăncilă, deşi parada se desfăşoară de 41 de ani la fel, indiferent de invitaţi. Mai mult, o instructoare zeloasă a pus o fetiţă să facă tumbe pe asfalt în faţa premierului, iar multă lume s-a inflamat.

Aşa se face că primăria a început deja să lucreze la un plan pentru îmbunătăţirea Simfoniei Lalelelor şi la eliminarea unor elemente care pot genera polemici pe alocuri gratuite. Şi consilierii locali liberali au ieşit la rampă.

"Simfonia - este a noastră, a tuturor, nu se poate desfiinţa că vor unii sau alţii. Dar trebuie să fim mai atenţi. De exemplu, noi propunem ca parada să se desfăşoare la ora 16, nu la 10,30, astfel încât copiii să nu mai iasă de la ore. De asemenea, să fie protejaţi cei mici de intemperii, să aibă şi cordoane de protecţie pe traseu", a spus consilierul local liberal Florin Gardin, fost inspector general şcolar.

Conducerea primăriei a subliniat că elevii nu au fost aduşi cu forţa şi în niciun caz nu au fost puşi să defileze pentru politicieni, mulţi dintre ei pregătindu-se pentru momentul paradei vreme de 2-3 luni.